Välkommen till Riittas FÖTTER ÖRTER RÖTTER

 

Description: Description: Description: facebookLogoDescription: Description: Description: P6210223

 

Biologiska hud & fotvårdsprodukter

 Fötter: Mår fötterna bra mår du också bra.

Har du nageltrång, hälsprickor, svidande hudsvamp mellan tårna, skavande fotknölar, nertrampade förfotsvalv eller liktorn som smärtar. Arbetar du på stenhårda golv så fötterna värker? Du kanske går snett för att avlasta det onda och får istället ont i höfter och rygg. Kanhända att du går snett med foten och får onda förhårdnader. Då är det inte roligt och du mår inte bra. Fotvård kan vara att någon annan utför vård på dina fötter. Skönt!! Men det kan också vara att man får råd och hjälp att utföra det själv.

Jag ska försöka att vara dig behjälplig men mina kunskaper.

Du som har en nära äldre anhörig. Viktigt med god fot-omvårdnad. Alla ska ha ett drägligt liv så långt det går. Är man gammal och har ont i fötterna kan man kanske inte gå. Det medför sämre cirkulation, näringstillflödet sjunker till olika organ och armar och ben. Det kan leda till sämre aptit. Orken tynar och man blir mer vårdberoende. När du hälsar på , massera fötterna. …Jag kan inte ..säger du. Jo alla kan.

Det ökar välbefinnadet hur du än gör. Bara du rör.

Örter: Örter i naturliga hudvårdsprodukter

Det är mitt intresse för örter med sina läkande krafter. Din hud är ditt största organ som ska släppa ut slaggprodukter. Slaggprodukter är ämnen som har förbrukats och gjort sitt i kroppen eller inte har där att göra. Huden ska också ta emot näring både inifrån och utifrån. Den är även ett skydd för orenheter och miljögifter.

Huden måste få andas för att fungera.

Vegetabiliska kallpressade oljor ger näring och fukt till huden och örterna har olika egenskaper t.ex (läker, drar samman, öppnar, fuktar, lenar, skyddar)

Av örter och andra råvaror från växtriket tillverkar jag salvor, cremer och oljeblandningar  som är bra för din hud (I tillverkningen kan jag också använda eteriska oljor (de utvinns från små körtlar i växterna). De har naturliga dofter och fina egenskaper för din hud.

I produkter som innehåller vatten måste man i Sverige ha konserveringsmedel för att de inte skall angripas av mikroorganismer. Jag använder numera en biokonservering (ethylhexylglycerin) som är tillverkad av vegetabiliska fetter.

Produkterna är registrerade på Läkemedelsverket, miljömässigt godkända och icke djurtestade.

De är också registrerade i EU och säkerhetsbedömda av en kemist som är specialist inom området.

Enligt Eu:s direktiv finns det nya lagar som begränsar användandet av örter (speciellt dem man plockar själv)

Jag har blivit avrådd att tillverka min fantastiska storsäljare Asp-kådsalvan till min och mångas kunders stora sorg. Nu rekommenderar jag Fot&Lensalvan till dig som har torr och lite känslig hud. Jag har för avsikt att att göra en ny Läppsalva då min innehåller Aspknoppar som jag har plockat (i giftfri miljö).

Fötter Örter Rötter har sitt ursprung i ordet att jag är Dipl. Medicinsk Fotterapeut (Fötter)Dipl. Läkeörtterapeut (Örter). Har hållit på mycket med trähantverk och använt mig av rötter (Rötter). Det ska också tilläggas att mina kunskaper som jag stoppat i burkarna finns också i utbildningar som Leg. Sjuksköterska och Leg. Barnmorska

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. gärna om du är intresserad av att bli återförsäljare.

 

Postadress Porthus 18

148 97 Sorunda

Mobil: 070 666 74 78       E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.